Шампионът на Румъния ЧФР Клуж иска да привлече в редиците си халфа на Лудогорец Стефан Баджи. Треньорът на най-богатия клуб в северната ни съседка Мариус Шумудика е останал впечатлен от представянето на сенегалеца в контролата с „орлите“, завършила 1:1. В този мач мощният халф записа 90 минути.

Баджи дойде в Разград през лятото на 2019 г. и до момента е с плаващ статут – играе редовно, но не е твърд титуляр. Поне в контролите в лятната подготовка обаче Валдас Дамбраускас залага твърдо на него, но за това допринася и травмата на бразилския халф Алекс Сантана. Иначе през миналия сезон Баджи, който е на 31 години, записа общо 32 мача за Лудогорец – 20 в първенството, 3 за Купата на България и 9 в Европа. В първия си сезон у нас сенегалецът записа повече срещи – 37 (21 в елита, 2 за Купата на България и 14 в Европа).

Стойността на Стефан Баджи според Transfermarkt.de е 1 млн. евро. Не е ясно каква сума са готови да дадат от ЧФР Клуж за сенегалеца, но шансът Лудогорец да го продаде не е много голям при положение, че Светослав Дяков напусна, Абел Анисе не е в обичайната форма и така „орлите“ остават реално само с новото попълнение Клод Гонсалвеш, Алекс Сантана и Стефан Баджи.

Повече подробности може да намерите в днешния брой на "Мач Телеграф".