Най-успешният футболен клуб от Азербайджан в последните години – Карабах (Агдам) представи си новото попълнение от българския Локомотив (Пловдив) - десният бранител Матеус да Силва.

"Дълго проточилите се преговори приключиха успешно и вече имаме подписан договор за 2+2 години с 25-годишния защитник. Бразилският футболист ще носи фланелката с номер  2 в нашия отбор", се казва в официалното съобщение на Карабах.

25-годишният десен бек ще бъде картотекиран за груповата фаза на клубния турнир, в който шампионите на Азербайджан ще участват. В четвъртък те играят първи плейофен мач за попадане в Лига Европа срещу Олимпия (Любляна), а съдийска бригада начело с Георги Кабаков ще свири мача на стадион "Стожице". При поражение азерите ще слязат в групите на турнира Лига на Конференциите.
Бразилецът дойде на Лаута преди малко повече от една година – в началото на юли 2022-а година и веднага направи впечатление с качествата си-. В миналогодишната кампания записа 32 мача във всички турнири и вкара един гол, а през тази година в първите 6 мача беше титуляр и вкара 1 гол. Въпреки че играе като десен бранител, Матеус да Силва без проблем може да бъде използван и в средата на терена - като външен халф или централен полузащитник.

Според страницата за футболни сделки transfermarkt.com Локомотив (Пловдив) ще получи 350 хиляди евро за правата на бразилеца, който през зимата отказа да премине в ЦСКА 1948. Карабах е 10 пъти шампион на Азербайджан, в това число в три от последните четири сезона./ БТА