Изравнен рекорд по сухи мрежи в първенството ще преследва шампионът и водач във временното класиране - Лудогорец в гостуването си на Ботев в Пловдив днес от 17:30 часа в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига.

Срещу непобедения отбор на Станислав Генчев, ще се изправи разклатен опонент, който ще бъде воден за първи път в официален двубой от Ферарио Спасов, който пое отговорността на пожар. В случай, че не допусне попадение, Лудогорец ще запише седма “суха мрежа”, като толкова имаше и през миналия сезон, когато между 3 март и 7 април не допусна гол във вратата си.

На вратата ще застане Пламен Илиев. До последно под въпрос ще е Клаудиу Кешерю, който се върна с травма от лагера с Румъния, а със сигурност аут са Ренан и Драгош Григоре. При успех днес Лудогорец ще увеличи преднината си пред втория Левски на седем точки преди мача на “сините” с Арда по-късно през днешния ден.

Треньорът на пловдивчани - Ферарио Спасов няма да разчита на Антонио Вутов, който е контузен, както и на Еберт Кардосо поради наказание. Той включи в групата четирима юноши до 19 години. Очаква се Феро да направи някои промени в сравнение със състава, налаган от Желко Петрович.

Интересното е, че Спасов няма загуба в дебютите си в елита цели девет пъти преди този мач.