Един от традиционните германски клубове - Шалке 04, възнамерява да си върне крилото Бърнард Текпетей, който играе под наем в българския шампион Лудогорец. Новината идва от sport.de. Според медията в Гелзенкирхен вече планират бъдещето си във Втора Бундеслига, а ако се стигне до изпадане от елита, в отбора ще бъдат върнати всички футболисти, които в момента са под наем в други клубове. В момента "кралскосините" заемат последната позиция в Бундеслигата с едва 9 точки.

Ivan Ivanov / LAP.bg
20 снимки

16-ото място, което дава право на бараж е заемано от Арминия Билефелд с 18 точки. Текпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от първенството, дори и при последната победа с 6:0 над Етър. 23-годишният ганаец беше в стартовия състав,  но докато Кешеру вкара 4 гола, Текпетей беше заменен в 56-ата минута на срещата. Въпреки това обаче не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в Шалке, пише изданието.

След идването на новия треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас Текпетей се превърна в твърд титуляр. Той беше сред най-добрите в зимната подготовка, а в първия официален мач срещу Спортист Своге за Купата на България, спечелен от "орлите" с 3:1 отбеляза два гола. Лудогорец взе играча от Шалке 04 под наем до края на сезона срещу 200 000 евро. През миналия сезон той игра във Фортуна Дюселдорф.