Ботев Пловдив удари джакпот от 1,5 милиона евро, след като се раздели с трима играчи, които само на книга са били част от клуба. Става въпрос за нигерийците Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука.

Те бяха откупени от Краснодар, където до този момент играеха като преотстъпени от „канарчетата“. Олусегун влезе в историята на Ботев като втория най-скъп футболист след Тодор Неделев, след като руснаците ще броят за него 1 милион евро. Окоронкво донесе още 300 000 евро, а Ндука – 200 бона, пише „Мач Телеграф“.

„Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“, заяви помощник-треньорът на Ботев Тимур Дагуев, цитиран от официалния сайт на клуба.