Бъдещ инвеститор от чужбина е в основата Александър Томаш и екипът му да приемат предложението на Етър. Не е тайна, че клубът е в тежко финансово положение. На преговорите е обсъждано влизането на „Ивайло“ на собственик от Южна Америка, като според запознати става въпрос за бизнесмен от Аржентина, който е гарантирал сериозна стабилност на клуба. 

Етър ще се управлява по модел на Пирин Благоевград. Именно плановете за такъв проект са натежали при избора на Томаш, както и сериозно убеждаване от страна на члена на управата на болярите Цанко Цветанов. Доскоро общината дълго се е съпротивлявала на влизането на инвеститора, но след Нова година се очаква развитие в тази насока.

Именно човек от Аржентина помагаше доскоро със селекцията, която напоследък включваше главно чуждестранни играчи. В края на август за председател на УС на Етър бе избран общинският съветник Деян Куздов. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.