Септември победи Пирин с 4:1 като гост в среща от 15-ия кръг на efbet Лига. Мартин Петков се разписа на два пъти (19', 48'), Третият гол бе дело на Атанас Кабов в 69-та минута. Димитър Костадинов също се отчете с попадение в 74-та минута. Иван Тасев се разписа за домакините в 88-та минута. Това е първа победа за новия треньор на Септември - Светослав Петров.

start-photo.bg
69 снимки


ПРОГРАМА / КЛАСИРАНЕ / РЕЗУЛТАТИ


Първата по-опасна ситуация дойде в 10-та минута, когато Атанас Кабов получи в наказателното. Той опита остро подаване, но топката бе изчистена. Последва ъглов удар, който отново не застраши вратата пазена от Янко Георгиев. В 14-та минута отново Атанас Кабов навлезе в половината на Пирин. Той реши сам да отиграе положението и стреля, а топката мина до гредата.

В 19-та минута Мартин Петков пое топката извън наказателното на Пирин и опита удар. Изстрелът му бе хубав, а Янко Георгиев не направи най-убедителната намеса и изпусна топката във вратата си! Сериозна грешка от вратаря.

Отново Атанас Кабов получи добър пас в наказателното поле на Пирин, той финтира защитник на домакините, но ударът му бе блокиран в 27-та минута на двубоя. Пирин все още не дава отговор на получения гол.

Септември бе близо до отбелязване на нов гол, в 33-та минута Реди Каса опита удар, но топката се отби в напречната греда и излезе. И Красиан Колев си опита късмета с далечен удар в 37-та минута, но той попадна право в ръцете на вратаря.

Пирин стигна до отлични възможности, първо Иван Тасев показа страхотна техника и бързина, за да пробие в половината на Септември в 39-та минута, той стреля, но невероятна намеса на Шейтанов отказа Тасев. Последва корнер и пълен хаос в наказателното на гостите. Станислав Костов свали топката на свой сътоборник с глава, а той му я върна. Последва удар, но без проблеми за Шейтанов.

 Двама от футболистите на "орлетата" се оказаха срещу вратаря в последните секунди на първото полувреме, но двамата не се ориентираха по най-бързия начин и не успяха да се възползват от разбъркването в наказателното поле на Септември. 

Силно начало за гостите и във второто полувреме, а грешка в защитата на Пирин донесе втория гол за Септември в 48-та минута. Домакините загубиха топката и тя попадна в краката на Красиан Колев, който намери Мартин Петков, който прати топката във врата за втори път!

В 50-та минута Станислав Костов бе съборен в наказателното поле на Септември и въпреки че имаше претенции за дузпа, съдията беше категоричен, че такава нямаше.

Пирин не се предаде и се опита да покаже нещо и в офанзивен план. В 60-та минута последва опасно центриране в наказателното поле на Септември, но то не стигна до играч на домакините. Топката беше изчистена.

В 64-та минута Айкут Рамадан се озова на страхотна позиция. Може би дори той не очакваше. Все пак, успя да излъже Занев, но вместо да стреля, той потърси пас, който не достигна съотборник. Топката бе изчистена. Минута по-късно Димитър Костаниов също опита късмета си с удар от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата. Последва центриране от пряк свободен удар, а в наказателното поле Атанас Кабов засече подаването с глава и прати топката във вратата на Янко Георгиев - 3:0 за Септември.

Атанас Кабов нахлу страхотно в наказателното поле на Пирин и потърси Мартин Петков на бялата точка за изпълнение на дузпи. Неговият удар бе блокиран, но топката се озова в Димитър Костадинов, който прати кълбото в опразнената врата и в 74-та минута Септември вече водеше с четири гола.

Иван Тасев опита да застраши вратата на Септември, той нахлу отляво и опита да намери Преслав Йорданов, който бе абсолютно сам в наказателното поле на гостите. Подаването на Тасев обаче не беше достатъчно добро.

Именно Иван Тасев успя да върне един гол в 88-та минута. Той стигна до топката след рикошет и я изпрати в опразнената врата на Шейтанов. Пирин не беше далеч до това да вкарат и втори гол в 90-та минута, след корнер, когато се стигна до разбъркване в наказателното на Септември, а футболист на гостите изби топката в главата на свой съотборник. Късмет, че кълбото не попадна във вратата.

FT ПИРИН - СЕПТЕМВРИ 1:4

0:1 Мартин Петков 19'

0:2 Мартин Петков 48'

0:3 Атанас Кабов 69'

0:4 Димитър Костадинов 74'

1:4 Иван Тасев 88'

Пирин Септември София

източник: SofaScore

Съставите на двата отбора:

Пирин: 21. Янко Георгиев, 38. Дюлгеров, 5.Николай Бодуров, 3. Петър Занев, 45. Христофор Хубчев, 26. Иван Тасев, 73. Венцислав Бенгюзов, 17. Радослав Цонев, 11. Андрей Йорданов, 20. Макрецкис, 29. Станислав Костов

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 8. Александър Тодоров, 10. Асен Чандъров, 5. Асен Георгиев, 26. Илия Миланов, 13. Мартин Николов, 23. Йоан Гавраилов, 18. Красиан Колев, 19. Каса, 6. Атанас Кабов, 20. Мартин Петков

Главен съдия: Станислав Тодоров