Септември и Локомотив София се изправят един срещу друг в двубой от 5-ия кръг в efbet Лига. Столичното дерби ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 18:30 часа и ще бъде предавано пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача.
 
Двата отбора не са се срещали в елита повече от 20 години. В последните сезони обаче Септември и Локомотив Сф изиграха доста мачове във второто ниво на българския футбол, както и няколко контроли. Само преди месец Септември се наложи с 3:2 в приятелски двубой. Ако се доверим на статистиката, трябва да очакваме резултатен сблъсък, тъй като в последните 6 срещи двата отбора си отбелязаха 23 гола.
 
 Септември и Локомотив Сф имат само по една победа от началото на сезона. Тимът на Славко Матич победи Хебър с 3:1, а "железничарите" се наложиха над Ботев Пловдив с 2:0 в последния си шампионатен двубой. 
 
Отборът, воден от Станислав Генчев, е в серия от 3 поредни срещи без загуба. Димитър Митков е играчът във форма, след като отбеляза голове в последните два мача на отбора си. Очаква се като титуляр да започне Антонио Вутов, който дебютира за Локомотив в миналия кръг.
 
Септември инкасира попадение във всеки от четирите изиграни двубоя до момента, но показва доста атакуваща игра - има средно по 10 удара на мача, като 40 % от тях са точни.