Новите инвеститори в Локомотив Пловдив заедно с техни чуждестранни партньори могат да станат част от сделка за придобиване на контролния пакет акции в английския Чарлтън Атлетик. Тази информация вече е достигнала до „Лаута“ и се приема като добър сигнал за бъдещето на „черно-белите“, защото потвърждава сериозния интерес от инвестиции в най-популярния спорт, пише „Мач Телеграф“.

В момента бившият клуб на Радостин Кишишев е част от Лига 1 – третото ниво на професионалния футбол в Англия. След 17 изиграни мача Чарлтън е на девето място с 23 точки и е далеч зад фаворитите за промоция в Чемпиъншип Плимут (41 точки), Ипсиуич (37) и Шефилд Уензди (34). Последните два тима в зоната на плейофите обаче са само с четири точки аванс пред Атлетик. В момента това са Портсмут и Болтън.     

start-photo.bg
94 снимки

От две години собственик на Чарлтън е датският предприемач Томас Сандгаард, който има и американски паспорт. Той пое управлението на клуба през септември 2020-а година, но към момента не е достатъчно ангажиран, за да вдигне значително нивото и да върне отбора към най-славните му времена, в които играеше с успех и във Висшата лига.

Амбициите на босовете, които поеха управлението от Христо Крушарски, се простират и по-далеч. Бизнесмените проявяват интерес и към клуб от френската Лига 2, който също може да стане побратим на Локомотив Пловдив.

start-photo.bg
61 снимки

Връзките със страната на „петлите“ са още по-солидни и се потвърждават и от скорошната визита на легендата Луис Фернандес на „Лаута“. Той дойде по покана на ръководството на „черно-белите“ и изгледа на живо победата над Черно море с 3:0 на 16 септември. Не е изключено именно той да посредничи по евентуална сделка.