Селекционерът на България Георги Дерменджиев сподели своето мнение преди баража срещу Унгария, който може да ни отведе на една среща от класиране за групите на Европейското първенство догодина. Дерменджиев обясни, че това е най-важният мач в неговата треньорска кариера, а също така, че е с изключителна важност за бъдещите поколения у нас, тъй като класиране на Европейско първенство ще повдигне изцяло настроението сред нацията. Наставникът също така зачекна и темата за преминаването на Кирил Десподов под наем от Каляри в Лудогорец, казвайки, че крилото "може да играе където си поиска".

„Мисля, че първият въпрос за Гълъбинов е изяснен. За Десподов – той е професионалист и където той реши, там ще отиде да играе. Надявам се, че ако се наложи да играе за България, то той ще направи максималното”, започна Дермендижев своя брифинг.

„Георги Костадинов е капитан на България и той е винаги тук. Винаги е нужен и ще помогне много на отбора с присъствието си. Знаете, че хората, които са тук – Филип Кръстев има травма също, но тя е такава, че в момента тренира индивидуално,  но за другите мачове ще готов”, допълни Георги Дерменджиев.

„Настроението в отбора е добро, наистина. Този мач се чака от много време. Знае се какви са причините, за да дойде тази дата и да играем тук. Мисля, че отборът е готов за един подобен двубой, който да се изиграе. Важното е утре на терена какво ще направят играчите. За състава съм наясно кои ще вземат участие”.

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
10 снимки

„Напрежението е малко повече, така е, но аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Добре е изобщо, че ще има публика. Мисля, че това ще принесе позитив за отбора. Българският фен от много време чака такъв мач и се надявам, че те ще подкрепят националния тим”, обобщи селекционерът.

„Дай Боже да имаме и късмет. Анализирали сме абсолютно всичко, и то много пъти. Както добрите им страни, така и лошите, които има в Унгария. Също така приложихме някои неща в контролите и искам да изчистим всички слабости и да вървим напред. Унгария е добре балансиран отбор, който е в подем. Последните два мача играят в друга схема и бяха добри. От нашия отбор искам много голяма концентрация и да не се допускат грешките от предходните срещи”.

„Това е един мач, в който може да има дузпи, така че сме готови на всички варианти”, отговори на въпрос за наказателни удари Дерменджиев. „Тренираме дузпи и ще има човек, който би бил евентуална дузпа в редовното време. Който е на вратата – ще ги пази, важното е да ги хваща”, с усмивка отговори опитният специалист на въпрос от журналисти.

Георги Дерменджиев и Георги Костадинов

източник: Илиан Телкеджиев/Lap.bg

„Мисля, че това е най-важният мач в кариерата ми. Много е важен за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно Европейско първенство. Аз говоря и за следващия мач, но в крайна сметка е футбол. Ще дадем максимума, оптимисти сме, но съперникът иска същото.

„Това са срещи, които се играят за победа от двете страни. Не очаквам да има умора в унгарците или нещо да ги притеснява”, завърши Георги Дерменджиев.