Сагата около звездата на Берое Себастиан Вия е към края си. Колумбийският офанзивен футболист ще се завърне в Аржентина, където ще облече екипа на местния Индепендиенте Ривадавия. 

28-годишният южноамериканец беше договорен за Лудогорец, но сделката пропадна. 

"Имахме разговори с него и негов представител. Вече постигнахме устно споразумение, като предполагам, че през следващата седмица ще стане официално. Той играеше за клуб в България. След седмица ще бъде в Аржентина", заяви президентът на Индепендиенте Ривадавия Даниел Вия. 

Себастиан Вия изигра 11 мача за Берое, в които вкара пет гола през пролетния дял на efbet Лига. 

Колумбиецът направи име в Аржентина, където записа над 170 мача за Бока Хуниорс. Той обаче се забърка в сериозни скандали, след като на два пъти беше обвинен в насилие срещу бившите си половинки. 

От организация "Ni una menos" от град Мендоса, откъдето е и Индепендиенте Ривадавия, излязоха с позиция, в която призовават президента на клуба Даниел Вия да се откаже от трансфера на футболиста на Берое. 

"Себастиан Вия беше осъден на две години и един месец условно за насилие срещу бившата му партньорка Даниела Кортес. Въпреки че е условно, действията му не трябва да се омаловажават. Привличането на Вия изпраща погрешно послание към нашата общност, особено към жертвите на насилие от противоположния пол. Ние призоваваме Индепендиенте Ривадавия да преразгледа това решение и да покаже истински ангажимент в борбата срещу насилието", се казва в изявлението на организацията. 

.