Отборите на Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг в големия сблъсък от десетия кръг на родната efbet Лига. Двубоят на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 20:15 часа и ще можете да го проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим срещата минута по минута.

Тимът на Левски няма победа в последните си 3 шампионатни мача. „Сините“ са и в серия от 16 поредни шампионатни мача без успех над Лудогорец.

Иначе през седмицата тимът обяви нов спонсорски договор. Столичани ще изиграят и контрола срещу Струмска слава в паузата за националните отбори.

Старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. През седмицата Билал Бари, Христос Шелис и резервният вратар Пламен Андреев имаха различни оплаквания, но и тримата са на линия за днешния мач.

Иначе защитникът Гьоко Зайков получи повиквателна за мачовете на Северна Македония за световните квалификации. Христос Шелис също може да запише минути по време на паузата за националните отбори, но с младежкия тим на Кипър. Появиха се и информации, че отбор от Азербайджан има интерес към полузащитника Симеон Славчев.

В часовете преди днешния сблъсък в българските медии се появиха информации, че Лудогорец е освободил старши треньора си Валдас Дамбраускас заради незадоволителните резултати на отбора в последните седмици. Последната капка била след загубата на тима от сръбския гранд Цървена звезда на „Хювефарма Арена“ в турнира Лига Европа по-рано през седмицата.

Иначе под въпрос за днешния двубой са двама от основните футболисти на тима - Кирил Десподов и Антон Недялков. Иначе нападателят Ихинио Марин е аут от месец ноември, докато трайно контузени остават Вандерсон и Каули Оливейра.

„Орлите“ спечелиха последните си пет шампионатни мача с Левски, като тимът няма загуба от „сините“ в първенството от 2016 година.

Шампионите са с най-доброто нападение в елита – 19 вкарани гола или средно по 2,71 на мач. Те са и с най-добрата защита в първенството – 4 допуснати гола или средно по 0,57 на мач.  


20:15 часа | ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 10-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов – Драган Михайлович, Христос Шелис, Гьоко Зайков, Иван Горанов – Андриан Краев, Радослав Цонев – Георги Миланов, Димитър Костадинов, Здравко Димитров – Билал Бари

Старши треньор: Станимир Стоилов

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Кристиан Кахлина – Жордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Сисиньо – Клод Гонсалвес, Стефан Баджи – Бернард Текпетей, Доминик Янков, Кирил Десподов – Пиерос Сотириу

Старши треньор: Валдас Дамбраускас


Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, град София