Бившият асистент на Станимир Стоилов - Саид Ибраимов, ще поеме селекцията на Левски, твърди "Мач Телеграф". Той е бил поканен да се върне на "Герена" лично от собственика на "сините" Наско Сираков, с който са приятели от дълги години. Ибраимов принципно е приел офертата и се очаква да не продължава договора си с Астана, който изтича в края на този месец. 

Първоначално идеята е Саид да влезе в щаба на Николай Костов, но този вариант е отпаднал, защото старши треньорът работи в страхотна симбиоза с украинските си помощници - Кирил Нестеренко и Тимур Скорих, и Сираков не иска балансът в щаба да се разваля. Заради това Наско готви доста по-сериозна позиция за Ибраимов от тази на асистент, какъвто е той към днешна дата в Астана. 

Собственикът на Левски е убеден в способността на Ибраимов да преценява способността и моментните качества на футболистите. Именно заради това той иска да възложи целия процес около селекцията на Ибраимов. Идеята е Николай Костов да си набелязва футболисти, а Саид да преценява дали имат качества за Левски. 

Саид Ибраимов беше пред завръщане в Левски при Станимир Стоилов. Тогава Мъри го покани в щаба си, но той предпочете да остане в Казахстан.