За Локомотив Сф всеки мач до края на сезона ще е на живот и смърт. Отборът се нуждае от точки, за да запази елитния си статут и догодина. В понеделник "червено-черните" посрещат Царско село на Националния стадион "Васил Левски" в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Локомотив заема 12-ото място с 22 точки, а предстоящият съперник е на последната 14-а позиция с 13 пункта. Царско село обаче е в подем след идването на новия треньор Стефано Макопи, под чието ръководство отборът записа равенства срещу лидерите Лудогорец (1:1) и ЦСКА (0:0). Големият проблем пред Локомотив е липсата на крилата Александър Александров и Върджил Пинсон, които не успяха да се възстановят за мача. Това означава, че на фланговете най-вероятно ще бъдат поставени футболисти, чиято сила е на други постове - Илия Димитров и Селсо Рапосо.  Давид Малембана също пропуска двубоя. 

"Разучили сме добре играта на Царско село, след като гледахме детайлно последните два мача на отбора при новия треньор. Няма как да са случайни двете поредни равенства с ЦСКА и Лудогорец. Въпреки че е на последно място в класирането, Царско село изобщо не е слаб отбор и може да изненада всеки, както го направи с лидерите. За нас обаче трите точки са жизненоважни и не мислим за нищо друго освен за победа", заяви за Gong.bg треньорът на Локомотив Иван Колев.

Добрата новина за феновете на "червено-черните" е завръщането в игра на титулярната двойка защитници Пламен Крачунов и Георгиос Кацикас, чиито наказания изтекоха. Възстановен от травма е и Матеус Дуарте. Тренировки с отбора поднови националът Мики Орачев, който дебютира за "лъвовете" при загубата от Хърватия (1:2) в Катар. 
 
След контролата със Струмска слава (0:1) бяха отпратени двамата футболисти, които бяха на проби. Те обаче не са успяли да впечатлят треньорското ръководство и ще трябва да си търсят нови отбори.