Генералният директор на Енисей Алексей Ивахов коментира изявлението на старши треньора на отбора Александър Тарханов, че възнамерява да напусне клуба в близко бъдеще и да оглави българския Славия. Специалистът обясни напускането си с безразличие към клуба от страна на властите и спонсорите.

Антон Узунов
60 снимки

"Александър Федорович все още не е взел окончателно решение и не би било съвсем правилно да се коментира интервюто му", каза Ивахов пред изданието "СЕ".

"Ние - клубът, екипът и всички специалисти в Енисей, искаме да продължим да работим с него. Това е треньорът, с когото станахме по-уверени и по-силни в спортно отношение. Благодарен съм, че той прие офертата и дойде в Красноярск, даде ни възможност да покажем на феновете футбол с добро качество. Много искам той да остане начело на отбора", допълни Ивахов.

"Поддържаме диалог с местните власти. Имахме разговор с губернатора на Красноярска област Александър Ус, който е наясно с всичките ни трудности. Той изрази своята подкрепа към клуба. Не мисля, че може да става дума за безразлично отношение към нас. Сигурен съм, че в близко бъдеще всичко ще си дойде на мястото. Тази ситуация ще ни обедини и ще ни направи по-силни. Момчетата ще излязат на терена и ще играят отново. Те ще докажат своя професионализъм, ще покажат желание за победа и ще постигнат резултати. Независимо какво се случва около клуба, на терена ние имаме една задача - да победим.

Антон Узунов
54 снимки

Очакваме с нетърпение 28 септември. Преди това сме се разбрали с отбора на Краснодар-2 да отложим мача за тази дата. 28 септември е датата, на която можем да се измъкнем от изолацията и да играем отново футбол, което е нещото, което наистина искаме", допълни още Ивахов.

Шансовете към момента Тарханов да се завърне в Енисей изглеждат нулеви, тъй като специалистът се очаква да бъде по-късно днес на стадиона в Кърджали, за да гледа мача между местния Арда и новия му отбор Славия. През 2015 и 2016 година руснакът също бе начело на най-стария столичен клуб.