Руският Ростов купи Роналдо от Левски, а сега се е причелил в още една от звездите на "сините" - Хосе Кордоба. Популярното издание sports.ru пише, че клубът от Ростов на Дон отдавна има интерес към панамеца. Самият той обаче не горял от желание да подсили руския клуб, тъй като имал по-добри предложения. 

Медията обаче твърди, че все пак има шанс Кордоба да премине в Ростов. Президентът на клуба обяви, че ще привлече защитник от чужбина, след като Даниил Прохин беше пратен под наем в Оренбург. 

Големи надежди се възлагат на това какво ще каже Роналдо на вече бившия си съотборник, добавят още в Русия. Очаква се бразилецът да сподели добри думи на Кордоба за Ростов и да го убеди да се събере с него там, но изглежда малко вероятно това да се случи. 

Преди година друг руски клуб - Сочи, предложи 2,5 млн. евро за Кордоба. Тогава обаче до трансфер не се стигна, след като мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че не иска втора Казанска афера. 12 месеца по-късно обаче "сините" продадоха свой футболист в Русия.