Легендата на бразилския футбол Роналдо коментира трансфера на нападателя Тиаго от Крузейро в Лудогорец. Феномена е близо до това да стане мажоритарен акционер в родния си клуб, който е в криза в Серия Б. Той е собственик и на испанския Валядолид.

Бившият нападател беше помолен от фенове на Крузейро да коментира състоянието на клуба, както и трансфера на Тиаго в Разград.

„Правим всичко, което смятаме, че е най-добре за нас, за да се върнем в елита на бразилския футбол. Мисля, че бихме могли да го сторим, защото мястото на Крузейро е там. Бихме искали да получим повече пари за играчите, които продаваме, но понякога не се получава”, каза Роналдо в стрийм на платформата Twitch.

„Трансферът на Тиаго обаче беше добра възможност не само за клуба, но и за футболиста. Не забравяйте, че в такива сделки е замесен и играчът. Затова, ако искаме да върнем Крузейро в елита на Бразилия, просто ни се доверете”, добави Феномена.

Според superersportes.com.br Лудогорец е платил 550 хил. евро за правата на Тиаго, като Крузейро запазва и 15% от следващ трансфер.