Сезонът в efbet Лига ще започне без нов председател на съдийската комисия. Това е обявил вчера пред реферите лично президентът на футболната ни централа – Борислав Михайлов, пише „Мач Телеграф“. Арбитрите имат семинар и тестове преди първенството. Поне в неговото начало временно изпълняващ длъжността ще продължи да бъде Стоян Алексиев, който бе обявен веднага след раздялата с Виктор Кашай. В Бояна още умуват кой да бъде титулярен наследник на унгареца, чиито ангажименти в България приключиха с края на миналото първенство.

Сред вариантите за нов шеф на родните съдии е бил Хю Далас. Шотландецът бе едно от популярните имена сред арбитрите в Европа в края на XX век, но е отпаднал заради високата заплата, която е трябвало да му се плаща. Претенциите му надхвърлят определения бюджет на футболната централа за тази позиция, който е в размер на 150 000 евро на година. Михайлов е обявил пред съдиите, че нов шеф на те все пак ще имат, но това ще стане в хода на сезона. Припомняме, че преди Виктор Кашай съдиите имаха още един шеф от чужбина – французинът Марк Бата.

Според сигурна информация на „Мач Телеграф“ от родната футболна централа чакат помощ от УЕФА при вземането на решението за нов председател на съдийската комисия.