Футболистът на Спартак Варна Родни Антуи сподели, че най-много му е липсвала българската храна, по времето, в което се подвизаваше в клубове извън пределите на страната. Преди време крилото носи екипа на Царско село, а сега се завърна отново в efbet Лига.

Родни Антуи говори специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Чувствам се добре, познавам първенството и България, влизам във форма. Благодарен съм на Спартак Варна, че ми позволи да се развивам и играя официални мачове“, сподели Антуи.

„Имах няколко разговора и възможности. Контактът ми в Норвегия изтече, процесът беше бавен, предишните ми агенти, които работиха по трансфера в Царско село, се свързаха с новия ми клуб. Говорихме, така реших да дойда във Варна, за да играя официални срещи, да вляза във форма“, допълни нидерландецът.

За Родни Антуи клубът е различен, но езикът на футбола е еднакъв навсякъде.

„Тодор Киселичков е много добър треньор, гради нова структура на отбора. Играчите ми казаха, че в началото на сезона съставът е бил различен. Той се стреми да оформи отбора, а това изисква време. Работи умело.“

„Знаем, че сме последни в класирането, затова трябва да покажем повече, да играем по-уверено, за да печелим мачовете. Мисля, че началото е прилично, говоря за работата в последните няколко седмици. Трябва да се адаптираме един към друг, защото разполагаме с добри играчи“, сподели още крилото.

26-годишният футболист призна и какво му е липсвало, докато е бил далеч от България: „Липсваше ми храната, обичам салатите ви, толкова са добри, харесвам България. Има много приятни хора и тук във Варна. Предстои ми да опозная града.“