Капитанът на националния отбор по футбол на Шотландия Анди Робъртсън се извини на феновете на отбора за загубата от Украйна в Глазгоу, която разби надеждите на отбора да се класира за финалите на голяма първенство по футбол за първи път от 24 години насам.

Головете на Андрий Ярмоленко, Роман Яремчук и Артьом Довбик донесоха успеха на украинците с 3:1, като отборът ще се изправи срещу Уелс в неделя за последното място на световните финали в Катар в края на годината.

"Това е огромно разочарование, защото чакахме толкова време този мач. Нашите представяния дотук бяха наистина добри, но, за да бъда честен, сега не показахме нищо", призна футболистът на Ливърпул през репортерите.

"Ще чакаме Световно първенство още 4 години…. Можем да се извиним на феновете и да се приберем вкъщи", каза още Робъртсън.

Шотландия изоставаше в резултата с 0:2, преди да върне един гол чрез Калъм Макгрегър, но бе надиграна от тима на Украйна, който посвети победата на хората в страната.

"Трябваше да се опитаме да останем в мача, но не успяхме. За съжаление след позитивната кампания, разочаровахме тази вечер", призна Анди Робъртсън.