Нападателят на Левски Найджъл Робърта не дебютира за Кюрасао. Във вторник рано сутринта националният тим на карибската страна направи 1:1 при гостуването си на Хаити в двубой от Лигата на нациите в КОНКАКАФ.

21-годишният холандец, чийто баща е от Кюрасао, остана през 90-те минути на пейката. Няколко дни по-късно двата тима пак се изправиха един срещу друг, а Найджъл изгледа успеха с 1:0 отстрани и не успя да запише участие след дебютната си повиквателна.

Местните медии прогнозират, че той ще бъде извикан и за двубоите на селекцията през следващия месец. На 10 октомври Кюрасао гостува на Панама в контрола. Четири дни по-късно тимът има визита на Коста Рика от турнира Лига на нациите.

На "Герена" очакват Робърта да се присъедини към отбора в петък или в събота. Дългото пътуване може да му коства титулярното място за сметка на австриеца Дени Алар, който вкара два гола в контролата срещу втородивизионния тим от ОАЕ - Емирейтс. "Сините" я спечелиха с 4:0.

От началото на сезона Найджъл е участвал в пет шампионатни мача. В тях той е отбелязал четири попадения и е водещ голмайстор на отбора. Конкурентите му за върха на атаката - Алар и Станислав Костов, все още не са се разписали в елита. Благоевградчанинът се възстановява от контузия.