Левски победи Олимпия Любляна с 1:0 в поредната си контролна среща от лагера в Умаг. "Сините" откриха резултата в 17-ата минута, след като Здравко Димитров намери отлично Робърта и той с летящ плонж матира вратаря на Олимпия за 1:0, което се оказа и крайния резултат в мача. В 40-ата минута Здравко Димитров беше изгонен от съдията заради нарушение срещу Финк. През втората част двата тима отново бяха с по 11 души на терена.

В 3-ата минута на двубоя Левски опита опасна атака, Нганиони опита центриране в наказателното поле на словенците, но там Зелкович изчисти напред. Три минути по-късно Олимпия направи добра атака, но Нганиони застана добре на пътя на топката и не позволи топката да отиде в опасна близост до Михайлов след опита на Вомбергар да затрудни българския тим.

Здравко Димитров нанесе добър удар по посока вратата на словенците, но топката не намери целта в 7-ата минута. В следващата минута и удар на Стивън Петков не намери целта след центриране на Насиру Мохамед.

Олимпия направи добра атака в 13-ата минута, но ударът на Елшник от добра позиция не намери целта и топката излезе в аут.

Левски откри резултата с попадение в 17-ата минута, след като Димитров намери отлично Робърта и той с летящ плонж откри резултата.

В 25-ата минута на мача Олимпия изпълни корнер, но отлична намеса на Михайлов спря атаката на съперника на "сините". Две минути по-късно Желкович застана на пътя на топката след удар на Робърта и топката излезе в корнер. С дружни усилия словенците се справиха с атаката на Левски. В 31-ата минута Михайлов пресече центриране от пряк свободен удар по посока вратата на "сините".

Здравко Димитров отправи удар точно в ръцете на вратаря при изстрел от пряк свободен удар в 33-ата минута. Две минути по-късно Левски отново получи правото да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното фронтално срещу Фрелих. Финк изби топката точно пред голлинията. Малко по-късно Мартин Петков опита да прехвърли вратаря на Олимпия, но той със сетни усилия съумя да прати топката в корнер. След изпълнението бранителите на словенците се справиха с натиска на Левски.

В 40-ата минута Здравко Димитров беше фаулиран два пъти поред, но съдийски сигнал не последва, което афектира крилото и той ритна без топка Финк, а съдията го изгони заради това провинение, но и словенският футболист изигра ситуацията, за да провокира изгонването. В 44-ата минута Перович не усля да си овладее добре топката в наказателното поле на Левски и тя излезе в аут. В следващата минута Остръц опита удар, но бранител на Левски застана добре на пътя на топката.

В 50-ата минута на двубоя Микулич излезе на чиста голова позиция, но ударът му беше много неточен. Олимпия отново опита да направи опасна атака към вратата на Микулич в 61-ата минута, но Атанасов застана отлично на пътя на Живкович и топката излезе в аут.

В 62-ата минута Олимпия остана временно с 10 души на терена, след като Иванович получи своя втори жълт картон и трябваше да напусне терена, но на негово място се появи Куреж. В 68-ата минута Даске стреля към вратата на влезлия през втората част Видмер, но вратарят улови топката. Две минути по-късно Робърта пробва мерника си, но топката отново не затрудни вратаря на словенския тим.

Олимпия опита опасна атака в 83-ата минута чрез Баскера, но Микулич внимаваше и улови топката. Две минути по-късно вратарят на Левски спаси опасен удар на Баскера. Куреж центрира опасно към вратата на Левски, но Стаматов изби в корнер в 88-ата минута, но след изпълнението футболистите на Левски избиха напред.

В 90-ата минута на мача след центриране от пряк свободен удар Де Ла Меа прати топката над вратата на Микулич. Така в крайна сметка Левски записа третата си победа от лагера. След като победи преди това Подбескидзе с 1:0 и Копер с 2:1, като загуби само от Домжале с 1:2.

Левски - Олимпия Любляна 1:0
1:0 Робърта (17) ч.к - Здравко Димитров (Левски-40), Иванович (Олимпия-62)

Ето и съставите на двата отбора:

Официален сайт на Левски - levski.bg
12 снимки

Левски: Михайлов (46-Микулич), Найденов (90-Галчев), Сулака, Атанасов, Нганиони (63-Матео Стаматов), Славчев (56-Илия Юруков), Даске, З. Димитров, Насиру Мохамед (81- Георги Александров), Стивън Петков (23-Мартин Петков), Найджъл Робърта (82-Валери Божинов)

Олимпия: Фрелих, Финк, Павлович, Шме, Корун, Желкович, Елшник, Остръц, Перович, Иванович, Вомбергар