Продаденият в Ди Си Юнайтед Найджъл Робърта разкри пред нидерландските медии, че до три седмици ще се присъедини към новия си тим. Бившият нападател на Левски се прицели и във Великобритания.

„Бавно започвам да го осъзнавам. В момента съм със семейството си в Нидерландия. Не беше лесно решение. Разбира се, в САЩ е малко по-различно от България. По-лесно ми беше да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен от тази стъпка“, заяви Робърта пред VoetbalPrimeur.

“Ди Си Юнайтед се свърза с мен през лятото, така че ми беше ясно, че наистина ме искат. Не се съмнявах, но това, което казвам: Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб, но гледате и на другите неща – часовата разлика например. Ще се опитам да направя същите неща като в Европа“, добави още той.

„Проектът, който имат, определено ме привлече. Все повече играчи от Европа избират МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля“, каза нидерландецът.

„Първо гледам кое е най-добре за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. През декември вече бях свързан с Динамо Загреб, но в крайна сметка трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи с офертата. И тогава дойде отново Ди Си Юнайтед. Бях казал, че съм отворен за нова стъпка и Левски знаеше това. Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто се опитвам да поддържам формата си. За мен е важно да съм там на пълни обороти“, заяви Робърта.