Нападателят на Левски Рикардиньо даде специално интервю пред „Домът на футбола“, в което говори за престоя си при „сините“, както и за живота в България.

"Свикнах с живота в България, София е спокоен град. Създадох приятелства, както в клуба, така и извън терена. Чувствам се прекрасно тук. Когато отивам до мол или ресторант, винаги ме разпознават и поздравяват. Това е признание за мен и ме прави много щастлив. Ще продължа да радвам феновете на терена. Разбирам къде съм попаднал и в какъв клуб съм. Атмосферата от феновете е невероятна. Аз съм бразилец, винаги сме щастливи и радостни – радваме се на живота. Казват, че имам хубава усмивка и искам да я покажа на целия свят", започна той.

"Засега съм щастлив от постигнатото. Знам, че мога да бележа повече и да помагам на отбора. Затова съм на стадиона и тренираме усърдно, за да се подобряваме във всеки аспект. С Роналдо имаме силна връзка и сме приятели. Живеем един до друг и идваме заедно на тренировка, даже и излизаме заедно", продължи бразилецът.

"Той реши, че иска да подражава на Кристиано Роналдо. Ако си спомняте, португалецът празнуваше с Марсело в Реал Мадрид, така че по техен пример решихме и ние да го направим. Забавляваме се на терена, защото все пак футболът трябва да носи радост, както на нас, така и на феновете", добави нападателят.

"Очаквам много труден мач с Черно море, защото вървят много добре в първенството. Ще спечелим с помощта на публиката на нашия стадион. В последния мач ги победихме, вкарах и два гола, защо и да не се повтори резултатът. Не е много приятно, защото някой трябва да бъде извън групата. Трябва да се раздаваш и да тренираш по най-добрия начин, като ще се получат нещата по-лесно", коментира футболистът на Левски.

"Бих писал 8 по десетобалната система за сезона на Левски дотук. Липсват ни понякога резултати. Ще пиша 10, ако изпълним нашата цел и мечта – да станем шампиони. Във всеки мач излизаме с тази идея. Така приляга на клуб като Левски. В двубоя срещу Айнтрахт атмосферата беше невероятна", сподели той.

"Най-неудобно се чувствам срещу Елитон. Най-много ме мотивира да играя срещу ЦСКА, а най-техничният играч в Левски е Уелтън, а най-бърз е Роналдо. Петрис има най-добър стил на обличане, а най-лош Уелтън. Ще вкарам 20 гола в първенството този сезон, а любимата ми храна е шопската салата", завърши след серия от забавни въпроси Рикардиньо.