Треньорът на ЦСКА 1948 - Атанас Рибарски, даде интервю пред журналисти на Терминал 2 на летище "София", след като тимът се прибра от почти двуседмичен лагер в Словения. Предводителят на "червените" от Бистрица призна, че се чака още един нов футболист в отбора, като той ще е в атакуващ план и изрази емоциите си след работата в чужбина.

„Беше пълноценен лагер, играхме контроли с шампиони, носители на купи и показахме добри моменти. Една добра отправна точка за това къде трябва да следим и постигаме. Лошо е, че отборът се окомплектоваше в движение и не всички дойдоха в оптимално състояние“, каза Рибарски.

„Имаше доста неща, които не ни харесаха в двете фази. Момчетата също са наясно какво трябва да оправим. Имаме още 1 контрола и да насочим вниманието си там и със сигурност да преведем новите момчета в състояние да са готови за първите кръгове. Игровият облик не го постигнахме, може би основни наченки, тъй като не всички играха от първия мач. Със сигурност искам да подобрим допускането на голови ситуации, тъй като това мен лично ме ядосва, но с времето ще го оправим това. Играхме срещу добри отбори, които в офанзивен план са безупречни и наказват всяка една грешка“, добави още той.

„Обликът, който искам да избистрим, трябва да се случи максимално бързо. Ще акцентираме върху силните страни и да намалим ситуациите пред нашата врата. Няма да ни стигне времето, но ни трябват мачове, за да интегрираме новите и да избистрим това, което искаме да виждаме“, продължи той.

„Искам да поздравя и Стоян Стоичков и Емил Ценов, които са наши кадри. Нивото, което показаха досега, е изцяло и единствено възходящо. От тях се очаква много и всяко едно момче може да покаже такова развитие. Със сигурност ще има циркулация на играчите. Притесненията ми за Европа са, че ще имаме доста нови при титулярите и няма да имаме броя мачове, които да сме изиграли. Това е негатив от лагера, че не успяхме да ги ползваме от първата контролна среща. Имаме 2-3 мача с тази с Арис и трябва да сме рационални. Говоря за Талис и Видар. За нови футболисти – има вероятност за още един нов човек в офанзивен план“.

„Има интерес към Георги Русев, но на този етап остава при нас и се надявам да подобрява състоянието си, да показва добри игри и следващото стъпало да е по-високо“, допълни още треньорът.