Тъмни облаци надвиснаха над Хебър по-малко от месец преди старта на efbet Лига, научи Gong.bg. Отборът е на  подготовка в Банско, но засега са привлечени само двама нови играчи - ветеранът Пламен Крумов и млад футболист от Нигерия. Групата под ръководството на новия наставник на тима Фулвио Пеа включва още седем играчи от миналогодишния отбор на Хебър и юноши на клуба.   
 
Забавената лятна селекция пък е довела до разнобой в новото ръководство на Хебър и българинът Софрони Софрониев се е оттеглил от проекта, в който бе съдружник заедно с още двама италианци и един швейцарец. 
 
"Прекратих отношенията си с тях. Италианците поемат  цялата власт в Хебър, нямам никакви претенции. В основата на решението ми е отказът на моите съдружници да бъдат привлечени в Хебър български футболисти. Пожелавам им успех най-вече заради кмета на Пазарджик Тодор Попов, който заслужава само адмирации и уважение, защото иска най-доброто за клуба", обясни за Gong.bg Софрониев. 
 
Според запознати Хебър разчита на модела, по който беше сглобен състава на Царско село през зимата, когато часове преди старта на пролетния полусезон в отбора пристигаха нови футболисти под наем от Италия. Това лято обаче отборите на Ботуша започват подготовка доста по-късно от българските клубове, което означава, че в първите кръгове Хебър няма да може да разчита на чужденци.