Левски ще плати около 120 000 евро за Хосе Кордоба, пише "Мач Телеграф". Към днешна дата 21-годишният бранител играе на "Герена" като преотстъпен от панамския Индепендиенте де ла Хорера. В договора има откупна клауза, която наскоро е била предоговорена в София с представители на клуба, който държи правата на защитника. 
 
Оказало се, че собственикът на клуба е и мениджър на самия Кордоба. Той е приятел на асистента на Станимир Стоилов - Цанко Цветанов, което реално е в основата на перфектния трансфер на Хосе в Левски. Именно заради това в Индепендиенте са се съгласили да вземат парите по сделката на Кордоба разсрочено, каквато реално е единствената възможност за "сините" заради тежката финансова криза на "Герена". Панамският клуб пък ще запази процент от правата на Хосе при бъдещ трансфер.
 
Ръководството на Левски вярва, че Кордоба, който вече е и национал на страната си, е "златната кокошка" за клуба, защото класата и младостта му могат да вкарат няколко милиона в касата на "Герена". 
 
„Нещата с Кордоба почти са решени. Имаме клауза, разбрали сме се с неговия панамски клуб. Той ще бъде играч на Левски. Пред Кордоба има светло бъдеще, ако продължи да тренира и играе по този начин. Надявам се и клубът да спечели от неговото привличане”, коментира Стоилов по темата.