Стана ясен още един от съперниците на Берое по време на зимната подготовка в Турция. Това е румънският елитен Ботошани. Тимът зимува седми в местната Лига 1. Възпитаниците на Димитър Димитров-Херо ще се подготвят в югоизточната ни съседка между 16 и 29 януари.

Две от контролите в този подготвителен период ще бъдат срещу елитни полски отбори -Лехия Гданск и Заглембе Любин. Те заемат съответно 7-о и 10-о място от 16 участници. Берое вече на няколко пъти среща Заглембе в контроли в Турция.

През 2012 г. старозагорци биха с 1:0. Тогава начело бе Илиан Илиев. През 2018-а Берое загуби с 1:2, а на 1 февруари тази година двата отбора завършиха 1:1, отново в Белек.Има още два спаринга - единият ще е с тим от Казахстан, а другият с румънци.

Заралии започват подготовка на 6 януари. С тима ще се готвят младите Никола Маринов, Стоян Иванов, Георги Маджаров и Стоян Вергиев. Очаква се за първата тренировка две-три нови имена, които ще минат пробен период, преди старши треньорът Димитър Димитров-Херо да ги одобри. Възможно е обаче и да дойдат такива иностранци, които веднага да подпишат, ако клубът се договори с тях.