Треньорът на Етър - Светослав Петров, е провел разговор на висок тон с футболистите след загубата от Черно море в последния кръг на efbet Лига. Той е заплашил, че някои от тях ще си тръгнат от стадион "Ивайло", ако продължат със страхливата и слаба игра. Етър днес приема пловдивския Ботев в осминафинал от турнира за Купата на България.

През уикенаа Етър гостува на Берое в Стара Загора в последния мач от елита за тази година. Ако в тези два мача Етър не покаже по-добър футбол, се очаква през зимата в отбора да настъпят сериозни промени и някои от твърдите титуляри да бъдат освободени.

Добрата новина за Петров е, че срещу Етър той ще може да използва повечето футболисти, които доскоро бяха контузени. В строя след наказание се завръща Георги Александров, на линия вече са и възстановени Крум Стоянов и Мартин Моран, които ще са в групата за мача. Сигурен отсъстващ е само контузеният защитник Луис Кордова. За първи път от много време насам в Етър няма нито един наказан футболист.

В предишния кръг на турнира Етър много трудно отстрани бургаския Черноморец като гост с 3:2. "Болярите" губеха с 0:2, но с три гола в последните минути успяха да се класират сред 16-те най-добри отбора. Последният гол падна в 95-та минута, пише "Мач Телеграф".