Новото попълнение на Лудогорец - Раи Насимиенто де Оливейра, призна, че не е могъл да откаже офертата на разградчани. Днес той бе представен официално на нарочна пресконференция.

Бразилецът допълни, че освен предложението от страна на Лудогорец, той е имал още няколко предложения.

"Искам да благодаря за гласуваното доверие от президента на клуба. И на всички директори, защото от първия момент на пристигането ми в България, бяхме посрещнати много добре. И да имам честта да бъда част от един от най-добрите клубове в Европа. Откакто е в първа дивизия, този клуб е спечелил 11 поредни титли. И се надявам да направя щастливи феновете и да оставя оптечатък в Лудогорец. И също така да играя в клубните турнири, в Шампионската лига. Това е едно добро продължение на моята кариера", каза 24-годишният флангови футболист.

https://ludogorets.com/
10 снимки

Той допълни, че е получил и знак от Боговете за трансфер в България. Преди три месеца майка му била в църква и там свещеник й казва, че след три месеца ще имам голям клуб.

„Когато получих офертата от Лудогорец, разговарях с моите агенти, имах и други оферти, но след като проучихме Лудогорец, разбрах, че това е най-доброто за мен. Бях три месеца без клуб, но това не значи, че не съм тренирал и не съм се готвил както подобава за един спортист. Говорих с треньори, ще ми трябва малко време за да вляза в ритъм. Както вече казах, знам историята на клуба, знам, че откакто е в елита, клубът е шампион. Това е част от историята”, каза Насимиенто при представянето си.

Имам достатъчно време да се запозная с българския футбол и да се адаптирам, но знаете, че нашата цел е ясна. Искам да ви кажа, че от 12 годишен играя и живея на студено място, така че времето тук не е проблем за мен. В Сарагоса започна моята кариера. Не мога да го сравнявам  с тук, но ще се опитам да се адаптирам бързо и това да не е проблем. Разговарях със Сисиньо, говорихме за футбола, за адаптацията. Сисиньо ми каза, че това е един много добър клуб, той се е адаптирал в града и държавата.  Смята, че и аз ще се адаптирам бързо”, допълни той.

В кариерата си до този момент Раи Насимиенто е играл заедно с нападателя на Левски Роналдо. Той призна, че е говорил и с него.  

„Разговарял съм с Роналдо веднъж за Левски. Каза, че всичко е наред, но не сме влизали в подробности. След като вече съм в България, ще говорим отново и ще обсъдим нещата”, завърши бразилецът.