Милен Радуканов сподели проблема на младите футболисти в България. Специалистът, който за последно бе начело на столичния Септември, заяви, че родните таланти нямат желание за работа. 

"Преди ние гледахме треньора в очите. Каквото заповяда - това. Сега младите футболисти може да ми се обидят, но искат всичко да се случи твърде лесно. Те идват на тренировка, тренират по час и половина и това е. Идват сърдити, изказват мнения после, недоволстват", заяви Радуканов пред "Студио Дерби". 

"За мен първите 7 години са най-важните. В България всички казват, че учителите, средата са виновни, но не. Първите 7 години са в основата на всичко, което ни се случва като държава в момента." 

"Разликата с европейските отбори е в манталитета и желанието за работа. Тук искат лесно да им се случват нещата. Винаги са уморени, винаги им е много. Няма как да излезеш там и да се сравняваш с останалите. Трябва да имаш два пъти повече желание и да тренираш два пъти повече. Трябва да се работи. Ние, треньорите, също имаме вина, защото трябва да натискаме, но самосъзнанието е много важно. Ти колкото и да му викаш "Айде, давай", той като не иска, насила хубост не става. После излизаме на международната сцена и се вижда всичко", допълни Радуканов.