Задава се масова чистка в отбора на Ботев Пловдив. До тази ситуация се стига по настояване на новите собственици на клуба. Както е известно, руският бизнесмен Антон Зингаревич се очаква да придобие „канарчетата“, като вече е започнал одит, а за 8 януари е предвидено извънредно Общо събрание.

Интересното е, че в екипа на Зингаревич има анализатори, които следят от известно време играта на отбора. Според техния анализ в тима трябва да бъде направена тотална промяна. И ако всичко е наред и Ботев има нов собственик, се очаква поне 10 футболисти да бъдат освободени. Единствените сигурни за местата си в отбора са Тодор Неделев, Атанас Илиев, Димитър Тонев и Кристиан Добрев, както и някои юноши, пише „Plovdivnews.bg“.

Антон Узунов
31 снимки

Зингаревич е бил категоричен при срещата си със сегашния държател на акциите Сдружение ПФК Ботев, че на този етап Неделев няма да бъде продаван, като това ще се случи най-вероятно през лятото. До тогава около него ще се гради новият тим.

„Жълто-черните“ се очаква да имат и нов старши треньор. В момента временно начело на отбора е наставникът от ДЮШ Стефан Стоянов.

На Ботев му остава още един двубой - отложеният с Лудогорец на 20 декември. След това тимът ще бъде разпуснат в почивка. Аут за тази среща е Неделев, а Илиев е под въпрос.