Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков е следващият гост в поредицата на Gong.bg преди варненското дерби. „Червената“ легенда е бил начело като старши треньор и на двата варненски клуба, прекарвайки значително повече време като наставник на „соколите“. Здравков определи именно Спартак като лек фаворит пред Черно море, отчитайки, че според него „сините“ няма да загубят двубоя на „Коритото“ тази събота.

За спомените му от варненското дерби и историческата му значимост:

Действително съм имал удоволствието и щастието да бъда треньор и на двата отбора – на Спартак Варна по мои спомени пет пъти, а на Черно море един път. За мен това бяха успешни години, усетих харизмата и атмосферата на двата отбора. Варна е един футболен град и заслужено в момента има два отбора в А група. Може би по стойност и значимост това дерби е трето – софийско, пловдивско и варненско. 

Прогноза за крайния резултат на дербито:

За конкретния мач усещането ми е, че леко предимство ще има Спартак Варна. При тях нуждата от точки е по-осезаема, не че Черно море не си гонят своите високи цели. Факторът „домакинство“ ще окаже влияние, тъй като ентусиазмът при Спартак е огромен след влизането след толкова много години в А група. Виждам, че в почти всеки домакински мач стадионът е почти пълен. Верните фенове на Спартак може да помогнат малко в моята прогноза, че Спартак ще спечели една или три точки.