Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков коментира представянето на първия и втория състав през есенния полусезон, предстоящата селекция, промяната в политиката на клуба и още важни теми.
"Работата на спортния директор не се различава чак толкова много от тази на треньора. Да, като отговорности е малко по-различно, тъй като имаме два отбора. Изискванията на клуба изцяло съвпадат с моите амбиции като визия, като развитие за отбора, така че не съм имал проблеми с адаптацията. По-скоро имах известни затруднения от големия брой футболисти, които срещнах в началото.

Предварителните ни намерения бяха футболистите от втория отбор, които са и малко по-млади, да бъдат конкурентоспособни на тези от първия. Не се получи", започна Ради Здравков.

Здравков коментира честите треньорски смени в ЦСКА 1948: "Честата смяна на треньори говори, че очакванията към представянето на двата отбора са високи. При всички положения е повлияло и на развитието на футболистите. При честата смяна на треньори има и често различни изисквания от наставниците. Нужен е период, за да могат състезателите да свикват. Трябва да бъдем честни и към себе си, и към футбола, и към клуба, че представянето на двата отбора не беше такова, каквото трябва да бъде.

Николай Киров бе избран през миналата година за Най-добър треньор в България. Един специалист, който вече има и достатъчно опит в треньорската дейност. Може да се каже, че е наставник от втората вълна в българското първенство. Неоспорим факт е, че той пое отбора, когато имахме 1 точка. Сега са 19. Не бих казал, че са достатъчни за името на нашия клуб".

Здравков коментира и предстоящата селекция в клуба: "За първи път може би бих разделил първия и втория отбор в този аспект. При всички положения неслучайно се създаде и нов селекционен отдел в клуба с ръководител Методи Томанов - един доказан специалист в това отношение. Амбициите на ЦСКА са високи. Взе се и решение до известна степен да се промени политиката на клуба. Без да подценявам българските футболисти, но се стигна до извода, че трудно могат да бъдат осъществени високи цели с наличното качество и бройка на състезатели в България. Няма да има огромен брой чужденци, но се работи в тази насока".