Ботев Пловдив приема ЦСКА във вероятно най-интересният двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. Срещата между „канарчетата“ и „червените“ е тази вечер от 20:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Мачът ще бъде ръководен от Георги Давидов.

Сблъсъкът може да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и да го проследите минута по минута на Gong.bg.

Новият наставник на Ботев – Душан Керкез, започна престоя си начело на „жълто-черните“ с престижно равенство 2:2 в Разград. Само секунди делиха Керкез дори от победен старт срещу Лудогорец, но Якуб Пьотровски донесе мъчната точка за „зелените“ с гол в края.

За Керкез ще отсъства Джаспър ван Хертъм, който получи контузи в часовете преди двубоя с ЦСКА. Освен Ван Хертъм, трайно аут са Дилан Мертенс и Мохамед Брахими, а състоянието на Хидайет Ханкич ще се следи до последния възможен миг, тъй като стражът също има лек проблем.

Любопитно е, че Ботев има положителен баланс срещу ЦСКА на „Колежа“. Последната победа на пловдивчани над 31-кратния шампион датира от декември 2013-а година – току преди реконструкцията на „Христо Ботев“.

В лагера на ЦСКА има добри и лоши новини около кадровия потенциал. Травма продължава да лекува Майкъл Естрада, който на 99% пропуска мача под тепетата, но друг латиноамерикански нападател – Браян Морено, ще бъде в групата на Нестор Ел Маестро. Дълготрайно контузените на „Армията“ са ясни – Юрген Матай и Брадли де Нойер.

Въпреки че ЦСКА има отрицателен баланс на стадиона на Ботев, то столичният гранд е отборът, който е реализирал най-много попадения на това съоръжение – 48.

Визитата на ЦСКА на „Христо Ботев“ ще е първа след продължилата близо 10 години реконструкция.