Ръководството на Пирин Благоевград се е опитало да организира приятелска среща с реномиран съперник, за да отбележи честването на 100 години от създаването на клуба, но двубоят е пропаднал. Именно това е довело до отлагането на празненствата за пролетта на следващата година.

"Според предварителния план основният празник по случай юбилея на клуба трябваше да включва приятелска среща с реномиран съперник, която да се проведе на 22.09.2022, но поради независещи от нас обстоятелства, планираната среща така и не се състоя. В последствие празникът бе отложен за 22.10 и трябваше да включва мач между ветерани на клуба, концертна програма и други активности. Поради невъзможността към празничната програма да се присъединят множество важни участници и краткото време за подготовка, бе взето решението празникът да бъде отложен за 22.04.2023", разясниха днес от клуба.

"Припомняме, че честванията стартираха още през месец април тази година. Тогава бяха проведени две срещи между феновете и ръководството, на които официално бяха поканени всички приятели на Пирин и изложба, посветена на клубната история. Тържествата ще завършат през април 2023 г. с голям празник, който както вече бе обявено, изисква повече време за организация от първоначално предвиденото. Следващата стъпка за отбелязването на 100-годишнината е изработването на специална юбилейна линия от клубни артикули, които ще бъдат налични в най-скоро време и всеки привърженик на Пирин ще може да се сдобие с тях. В същото време искаме да благодарим на Община Благоевград за пълната подкрепа, която ни оказва по време на предварителната организация на юбилея", допълват от Пирин.