Бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов - Цецко Йомов, остава в ареста,  реши Софийският районен съд. 43-годишният мъж е обвинен за стрелбата срещу двама мъже на столична бензиностанция в понеделник вечерта. Той им причинил леки телесни повреди, затова е подведен под отговорност за квалифицирано хулиганство.
 
"Ще ти пръсна главата!“, заканил се той на единия от простреляните, поради което е обвинен и за закана за убийство.
 
Цецко Йомов стрелял по двамата мъже със законен пистолет, след като те се скарали и сбили със синовете му Георги Йомов (24 г.) и Теодор Йомов (22 г.). Повод за скандала била паркирана кола. В съда стана ясно, че Йомов-старши бил с два пистолета. Прокурор Мима Куцкова настоя за постоянен арест, тъй като обвиняемият може да се укрие. Аргументите са, че не се е предал веднага след инцидента, както и че е възможно да извърши друго престъпление. 
 
Според адвокатката Марияна Тодорова стрелбата била при неизбежна отбрана. 
 
„Всеки баща би защитил децата си по всякакъв начин“, каза тя. 
 
Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.
 
Ето и цялото съобщение от Софийска районна прокуратура: 
 
"По искане на Софийска районна прокуратура 43-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършени хулигански действия и закана с убийство, е „задържан под стража“. 
 
На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“  в гр. София, обвиняемият Ц.Й. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.
 
Ц.Й. е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал „Ще ти пръсна главата“.
 
Състав на Софийски районен съд уважи доводите на наблюдаващия прокурор и се съгласи, че Ц.Й. може да извърши друго престъпление, затова определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. 
 
Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд."