Председателят на Управителния съвет на сдружение „Левски на левскарите” Димитър Костадинов призова за оставки в клуба на най-високо ниво. Димитров, заедно с председателя на контролния съвет и председател на УС на тръст „Синя България” дадоха пресконференция по повод последните събития на стадион „Георги Аспарухов”.

"В края на подготвителния период тази година г-н Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор г-н Ивайло Ивков потвърди тази информация, но след това се случи така, че мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. Имало е оферта за такива пари. Много зле ни прозвуча това оправдание от негова гледна точка, че осъществяването на тези сделки са опасност за втора Казанска афера. Не прозвуча добре от човек, който е замесен в аферата Диксън."

Lap.bg
42 снимки

„Ако Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков лъжат, нека поемат отговорност  и подадат оставки без каквито и да е финансови претенции към Левски. Принципите ни не позволяват да следваме лидери, които не казват истината. Ако обаче се окаже така, че мажоритарният акционер не е казал истината и ни е излъгал за пореден път, нека тогава той депозира притежаваните от него акции в клуба”, коментира Димитров по повод разминаванията в изказванията ръководните фактори в клуба относно офертите към играчи на Левски по време на зимната пауза."Очевидно някой лъже в Левски и ние настояваме да разберем кой е той и да поеме отговорност за това. Да се спре веднъж завинаги това непристойно за Левски тровене на обстановката", допълни Димитър Костадинов.

„Господин Сираков има инициатива за учредяването на Сдружението, беше част от инициативите. Стигна се до решение, че идеята е добра. Учредихме Сдружението и той е част от учредителите. Случи се така, че той се отдръпна и не участва в живота на Сдружението. Това са негови решение и нямаме право да го принуждаваме какво да прави. Той заяви, че според него Сдружението е начинът за спасение на клуба и ако с Мъри не успеят да убедят левскарите, това ще е най-големият му личен провал. Единственото му условие беше да е член номер 1. Господин Сираков определя себе си като пазител, не като собственик. Това за да стане истина, трябва да депозира акциите си в клуба. По демократичен начин ще изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора. Излишен е този спор. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи. Разбира се, ако се окаже, че той е човекът, който ни лъже и ни подвежда непрестанно", продължи той.

Димитър Костадинов продължи, като сподели, че е готов да посочи всички лъжи, изречени от Наско Сираков.

„Искате ли да ги посоча? Първото нещо, с което встъпи в роля като собственик, заяви, че ще пренесе 35% от акциите на едно съмнително лице, но слава Богу, това не се случи. Ще припомня аферата „Диксън”. Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от кампанията „Левски е вечен“ спря, нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции отново. Лошото управление води до финансови проблеми. Левски е феномен. Трябват ни лидери и водачи, които да използват нашата емоция. Това не е обикновен бизнес. Това не е маркетинг. Ние сме готови на всичко. Даваме пари буквално за нищо. Правим го, защото за нас това е идеологическа доктрина, близка до религия."