Молбата на собственика Левски Наско Сираков за държавна помощ намери отзвук и в чужбина. Вчера босът на „сините” призна, че е потърсил помощ от министър-председателя Бойко Борисов за довършването на стадион „Георги Аспарухов”.

Още по темата:

Наско Сираков пожела помощ от държавата

"През лятото говорих с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. А сектор не е завършен и има течове при всеки дъжд. Не смятам, че Левски заслужава по-малко от Ботев Пд или Локо Пд. Не мога да се примиря, че в Левски има нещо недовършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар - сумата не е толкова голяма, за да не можем да си завършим козирката и сектора", заяви Сираков пред „Игра в центъра”.

Днес думите му намериха отзвук в Полша. Специализираният сайт за футболни стадиони StadiumDB обръща сериозно внимание на казаното от Сираков.

Материалът на сайта е озаглавен: „България: Драматичен призив от Левски, за да покрие течаща трибуна”.

„Реконструкцията на стадиона на Левски започна преди осем години, а първата фаза на строителство не е завършена и до днес. Главната трибуна е наводнена след всеки дъжд, а това накара почти фалиралия клуб да моли премиера за помощ”, се казва още в материала на сайта.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.