Старши треньорът на Арда Николай Киров говори след драматичната победа с 3:2 над Ботев Враца в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Въпреки че домакините водеха с 2:0 на почивката и с човек повече, позволиха на врачани да изравнят, но въпреки това в края Спас Делев донесе трите точки на кърджалии.

„Този двубой бе доказателство, че не само преди мача, ако нямаш настройката, а и по време на самия него, няма как да нямаш проблеми. Едно добро първо полувреме. Когато сме с човек повече, по най-лошия начин второ полувреме. Много елементарни грешки при изнасянето на топката. Проблемът бе, че разигравахме много бавно с човек повече. Трябваше да се търси трети гол. Има върху какво да се работи. Върху по-трайното търсене на топката. Да се търси игра между линиите. По-притеснителното е, че с течение на двубоя ние водехме, а прибързвахме. Когато имаш преднина, трябва да играеш със самочувствие. Има доста нещо върху какво да работим", сподели той.

"На този етап няма какво да мислим за класиране. Трябва да направим така, че да попаднем в първите 6 и тогава да се мисли какво ни е положението. Започваме да се готвим за двубоя със Славия. Днешната среща показа, че има върху какво да се работи", допълни още специалистът.