Президентът на Монтана Румен Панайотов потвърди, че Атанас Атанасов е новият старши треньор на отбора. Орела ще бъде официално представен утре, когато ще изведе отбора и за първа тренировка.

„С Наско се разбрахме бързо по телефона. Той трябва да пристигне днес, а утре ще бъде представен пред футболистите и да ги изведе за първа тренировка“, заяви босът на клуба пред Chervenkarton.com.

За Атанасов това ще е четвърти период начело на Монтана. Първото му назначение бе в края на 2011-та, когато пристигна на мястото на Стефан Грозданов и изведе тима до 11-то място в крайното класиране.

На 20 април 2017 година Атанасов акостира за втори път на „Огоста“, заменяйки подалия оставка Атанас Джабмазки. Той бе избран измежду няколко специалисти с надеждата да спаси тима от изпадане. За краткия си престой от последен в класирането в елита, Атанасов изведе Монтана до бараж за оцеляване, но го изгуби драматично от Септември София.

На 29 април миналата година той бе представен за трети път. Тогава Атанасов наследи на пожар на поста Стефан Генов. Под негово ръководство съставът спечели и четирите си шампионатни двубоя от първенството на Втора лига, класира се на второ място след Царско село и пред Арда, но отстъпи в плейофите от Витоша Бистрица с 0:3. Въпреки че от ръководството искаха той да остане, Атанасов предпочете да се прибере при семейството си във Варна.