Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до българския си колега Борислав Михайлов по повод кончината на изтъкнатия български футболист Александър Шаламанов.

Ето и пълния текст на писмото:

"Скъпи г-н президент,
Бих желал да изкажа искрените си съболезнования за загубата на бившия български национал Александър Шаламанов. Думите са недостатъчни, за да изразят тъгата, която всички изпитваме.
По време на състезателната си кариера Александър записа над 40 мача за България и участва на световните първенства през 1966-а и 1970-а. На клубно ниво той стартира футболния си път в ЦСКА, но ще бъде запомнен с дългите и успешни години за Славия, където спечели три национални купи.
Легендата на Славия и българския футбол е смятан за един от най-великите ви играчи за всички времена, избиран за номер едно през 1963-а и 1966-а, а заветът му, по-конкретно - характерът, лидерството, лоялността и чисто човешките му качества, никога няма да бъдат забравени и той ще липсва на всички.
От името на международното футболно семейство изразявам най-дълбоки съболезнования до Българския футболен съюз и до семейството, роднините и близките на Александър. Мислите ни са с вас.
Силно се надявам спомените и думите на подкрепа да смекчат болката ви в този труден момент.
Искрено ваш, Джани Инфантино", написа президентът на ФИФА.