На “Лаута” вече се работи усилено по Етап 3 от строителството на стадион “Локомотив”, което предвижда съоръжението да бъде затворено с ъглови сектори, споделя TribunaPlovdiv.bg.

В момента тече усилена работа по изграждането на “Южната” трибуна на съоръжението, като козирката вече е поставена и предстои да бъдат монтирани седалките, за да може да се подготвят документите за приемателна комисия.

Междувременно работниците продължават и с работата си по трибуна “Спортклуб”, където Кота 0 беше налята преди около месец, като вече тече надземното изграждане.

Работната група, която се занимава с изграждането на цялостното завършване на комплекс “Локомотив” вече работи по Етап 3 на строителството, като в него ще бъдат включени всички оставащи елементи, за да може новото бижу на “смърфовете” да има много добър европейски вид.

Привържениците на “смърфовете” все по-усилено обсъждат възможността стадион “Локомотив” да разполага със затворен стадион (ъглови сектори), за да може съоръжението да има изцяло завършен вид. По проект тези сектори липсват, но в момента се работи усилено и по тази част.

Oсвен ъгловите сектори в момента се обсъждат и темите за: бизнес сграда с офис помещения, хотелска част, визуално затваряне с големи лед табла и допълнителна рекламна площ.