Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори по актуалните теми в клуба, преди сблъсъка на „червените“ срещу Арда в мач от 21-я кръг на efbet Лига. Специалистът засипа с похвали своя колега Александър Тунчев  и призна, че очаква труден двубой срещу Арда.

"В утрешния ден ни очаква доста оспорван двубой срещу един много добър отбор, както и с добър треньор начело, който доказа своята работа през последните години, визирам Александър Тунчев.

Както казах, Арда е отбор, който не афишира своите цели, има едно спокойствие при тях, което се отразява и на терена. Постигнаха две победи в първите си два мача, което им дава увереност, но всичко зависи от нашия отбор как ще подходим към срещата. Концентриран съм изцяло върху нашите състезатели.

Неприятна бе загубата срещу Ботев Враца. Не искаме отново да играем през първото полувреме. Бяхме разконцентрирани, допуснахме ситуации пред нашата врата и ни вкараха гол. Изцяло променихме лицето си, но беше късно. Изтървахме много положения и дузпа", сподели Янчев.

Със сигурност отборите, които Тунчев е водил досега, показват добро лице и облик. Визирам Локомотив Пловдив, както и сега работата му в Арда. Един млад специалист, с успешна кариера. Само суперлативи мога да кажа за Сашо.

Целта ни е да се класираме в Европа. Имаме нуждата организация и условия за работа, както и селекция. Тази цел мисля, че е напълно реално. Не смятам, че се изхвърляме в нашите мечти. Ще се борим и за Купата на България. Целта е първо класиране за нас в Европа", добави треньорът на "червените".

Периодът, в който се намираме сега, много трудно можем да привлечем качествен централен нападател. Неприятна контузия има Александър Колев, сега остава Сердюк, който има качествата да поеме тази роля и да бъде водещ реализатор в нашия отбор и се надявам да успее да разгърне огромния потенциал, който има.

Диков и още момчета можем да ги качим от втория отбор в първия. Имаме опции. Доколкото знам информациите за Андрей Гълъбинов не са верни. Карлос Охене се възстанови от една контузия и сега го чакаме да набере нужната подготовка, която загуби като време. Аут е и трайно контузеният Фуртадо", продължи Янчев.

Забелязва се смяна на поколенията при треньорите. Има една част млади треньори, които навлизат в българския футбол и е нещо нормално. Радва ме, че много мои съотборници ръководят отбори от efbet Лига, както и от Втора лига. С тези съотборници, с които съм работил, са били големи професионалисти и много отговорни. Това се прехвърля, след като си бил играч.

С Ивайло Чочев наистина играехме рамо до рамо на терена. Давах му наставления, бързо попиваше. Заформихме добър тандем на терена. Радвам се, че мога отново да работя с него на терена, макар и с различни функции", завърши Янечв.