Бащата на Холмар Ейолфсон го препоръча на Бешиткаш. В интервю пред турски медии Ейолфур Сверисон “подсказа” на турския гранд да го следи внимателно. Още повече, че презимето на Холмар е Йорн, което всъщност ознчавава орел, а прякорът на Бешикташ е “черните орли”.
 
“Синът ми също е футболист, защитник. Наблюдавайте го”, заяви таткото пред медиите в Турция.
 
Ейолфур Сверисон също е бил защитник, а през 1994 и 1995 година носи екипа на истанбулския отбор, след което преминава в Херта (Берлин), където остава 8 години. Той е и бивш национален селекционер на Исландия.
 
Холмар отново си върна титулярното място в Левски, след като 10 месеца лекуваше тежка контузия на коляното. Той успя да си спечели доверието на Петър Хубчев и в последните мачове не излиза от единайсеторката, а на резервната скамейка започна да се застоява взетият през лятото гръцки бранител Янис Каргас, който най-вероятно ще напусне “сините” още през зимата.
 
През сезона исландецът има 8 шампионатни двубоя, припомня Тема спорт. В последните 5 от тях е бил неизменно на терена от първата минута. Ейолфсон отбеляза и едно попадение - при 3:1 над Ботев (Враца). Той е един от най-скъпоплатените футболисти на “сините”. Очаква се да си върне и мястото в националния отбор на Исландия - бе част от селекцията на Световното първенство в Русия миналата година.
 
Както е известно, Бешикташ вече следи футболист от нашето първенство. “Черните орли” искат да привлекат защитника на Лудогорец Антон Недялков. Бранителят може да действа както в центъра на ариергарда, така и по левия фланг.