Синът на легендата Георги Аспарухов - Андрей, обяви чрез своя официален профил във Фейсбук, че временно прекратява дарителската кампания "1000 за Левски". Основната причина е платформата HelpKarma, която през последните дни бе уличена във финансови нередности.
 
"Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания “1000 за Левски”. При създалата се ситуация с платформата HelpKarma, смятам, че не би било редно да продължим използването й.
Въпреки, че HelpKarma досега са точни и коректни към кампанията, и всички дарени средства са преведени по предназначение, без забавяне или допълнителни удръжки, не смятам, че мога да продължа при създалата се ситуация.
 
Средствата събрани през месец Октомври ще бъдат преведени още утре, след което съвместно с ПФК Левски ще представя отчет за даренията и тяхното използване.
 
Подпомагането за Академията на "Левски" е нещо много лично за мен. Огромни благодарности за тези 261 дарители, които ми повярваха и се присъединиха с отделените еднократни или месечни средства към тази идея. Тя успя, и надявам се да продължим започнатото, защото тези деца и техните треньори наистина имат нужда от хора, като вас! Благодаря!", написа Андрей Аспарухов в профила си във Фейсбук.