Шампионът Лудогорец гостува на Пирин Благоевград в последен мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази вечер от 20:30 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача на живо, като в сайта ни може да намерите видео от всички голове и интересни моменти от стадион „Христо Ботев”.

Възпитаниците на Анте Шиминджа влизат в двубоя с мисъл за реванша с отбора на Жалгирис в Лига Европа. Разградчани ще търсят четвърти успех от първите си пет мача в шампионата. В последния си мач от елита, Лудогорец направи 2:2 с тима на ЦСКА 1948.

В същото време пък домакините продължават да изпитват сериозни трудности в първенството. „Орлетата” не познават вкуса на победата от началото на сезона. Те натрупаха две равенства и цели четири загуби. Пирин, заедно с отборите на Ботев Пловдив и Спартак Варна, остават единствените тимове без победа от началото на кампанията.

Добрата новина за благоевградчани е свързана със завръщането на Красимир Петров и Васил Петров. Двамата имаха проблеми с вирус, но вече са на линия и на разположение на своя старши треньор, който ще може да ги използва днес.

Красимир Станоев също ще попадне в групата за мача, след като изтърпя наказание.

Опитните Петър Занев, Николай Бодуров и Преслав Йорданов обаче са извън строя заради различни травми.

В Лудогорец пък със сигурност ще заложат в днешния мач на Жан Карничник, Доминик Янков и Джонатан, тъй като и тримата пропускат реванша с Жалгирис. През миналата седмица също стана ясно, че клубът е отхвърлил оферта от АЗ Алкмаар за вратаря си Серджио Падт.