Отборите на Етър Велико Търново и Ботев Пд ще открият съботната програма на efbet Лига. Двата тима ще се из;равят един срещу друг в среща от 4 кръг на шампионата. Мачът е от 18.45 часа във Велико Търново.

Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие минута по минута в GONG.BG.

Отборът на Етър се намира във форма. Няма загуба от началото на сезона - записа три равенства в първите три кръга. Трябва да се отбележи, че точките бяха спечелени срещу ЦСКА, Левски и Черно море. За първи път в историята на своето участие в елита на българския футбол започна сезон с 3 поредни равенства, при това с различно цифрово изражение – 2:2 с ЦСКА, 0:0 с Левски и 1:1 с Черно море.

Безспорно Даниел Младенов е лидерът на Етър - нападателят вкара и трите гола за отбора си в трите мача. Стартът на сезона е обещаващ и за новия треньор Росен Кирилов, който бързо успя да наложи идеите си във Велико Търново.

В Ботев вниманието през седмицата бе насочено към Кристиян Добрев. Талантът е обект на интерес от страна на португалския гранд Порто, но тъй като е в юношеска възраст най-вероятно намеренията са да се присъедини към школата.

Един от козовете на треньора Желко Петрович е добрата форма на левия бек Ебер Кардосо, който отбеляза дебютния си гол срещу Левски.

В Пловдив обмислят раздяла с Антон Карачанаков, който не успя да се наложи в състава.

Двубоя с Етър пропускат трайно контузените Джонатан Перейра и Атанас Зехиров.

Лидерът в отбраната на жълто-черните Кристиан Димитров е пред своя 50-и мач в елита. Дебютът на национала бе на 13 март 2016 г. при домакинската победа на канарчетата с 3:1 над Черно море.

Бразилският бранител Еберт Кардосо откри головата си сметка за ботевци в предишния кръг срещу Левски на „Георги Аспарухов” , крилото Александър Тонев пък още търси първото си попадение за клуба.