Ръководствата на Септември София и Ботев Пловдив финализираха трансфера на юношата на клуба Красиан Колев. Продажбата на юношеския национал, роден през 2004 година, поставя трансферен рекорд в историята на "септемврийци", като затвърждава отличната работа в академиите на клуба и добрата интеграция на собствени юноши в мъжкия футбол, съобщават от клуба.

Красиан Колев е родом от град Обзор, на 13 годишна възраст е селектиран в детската футболна академия "ДИТ" София, която е част от структурата на Септември София. Под ръководството на главния треньор в академията Румен Павлов и старши треньора на набора му Румен Гълъбов, Колев показва отлични футболни качества и израстване, което продължава и до ден днешен като част от представителния отбор на Септември! 

През сезон 2020/2021, отборът на Септември София става шампион в елитната юношеска група до 17 години под ръководството на Андрей Андреев, а Красиан Колев е в основата на успеха, след като отбелязва 23 гола в 31 срещи. 

Младият полузащитник оставя името си в историята на клуба под ръководството на старши треньора Иван Гешев, с който печелят финала за купа "БФС" при юноши старша възраст, родени 2003 година срещу ЦСКА София с резултат 6:2 и постигат историческо класиране в Младежката шампионска лига, след като записват победа и равенство в първи кръг срещу Академия Футболит (Албания) и стават първият български отбор продължил напред към втори кръг в надпреварата, в който се изправят срещу Рейнджърс (Шотландия).

Красиан Колев има основна заслуга за връщането на столичани в елита на българския футбол, след като взима участие в 35 срещи за сезон 2021/2022 във Втора професионална лига и мачовете от турнира за купа "България", като записва най - много асистенции към своите съотборници.

От началото на сезон 2022/2023 в Първа лига играе в 18 двубоя и отбелязва едно попадение, като за неговото развитие допринася и настоящият старши треньор на тима Светослав Петров и неговият асистент Божидар Костадинов, с които Красиан работи и в академията на "септемврийци"!

"Успех, Краси! 

Пожелаваме ти да постигнеш множество професионални и лични успехи! Благодарим ти, че беше част от нашето семейство, наречено Септември София и търпеливо и с уважение изчака своя футболен момент! 

А сега напред и нагоре!", написаха от клуба.