Бъдещето на двама от треньорите в efbet Лига зависи пряко от резултатите на отборите им в предстоящите мачове от 19-ия кръг. Мястото на Петър Колев в Берое и това на Иван Колев в Локомотив София е под сериозна заплаха, пише „Труд“.

Наставникът на „зелено-белите“ е поставено под напрежение от есента, но победи във важни моменти запазваха поста му. Слуховете в Стара Загора за негова смяна се засилиха след поражението с 0:1 от Ботев Враца преди седмица. Евентуална загуба от Левски в неделя се очаква да бъде фатална за Колев, който така и не успява до момента да намери баланса , а отборът му редува силни мачове у дома с разочароващи резултати навън.

Ситуацията около Иван Колев в „Надежда“ не е по-различна. „Железничарите“ са в серия от 9 срещи без успех в първенството, с което тимът се смъкна в последната четворка. За последно „червено-черните“ триумфираха през септември срещу Славия (1:0). Оттогава завърналият се в елита столичен тим записа 3 равенства и 6 загуби. Днешното домакинство на Арда е от особено значение за опитния наставник, с когото Локо спечели промоция през пролетта.

Иван Колев ЦСКА Локомотив София

източник: Антон Узунов

Последната рокада в efbet Лига бе в Благоевград, където Пирин освободи Уорън Фийни след серия незадоволителни резултати.